Atelier Joke C.M. van der Hulst

Beeldend Kunstenaar

Joke van der Hulst is in 1958 geboren in de Beemster. Zij doorliep het gymnasium Joke C.M. van der Hulst en ging geneeskunde studeren. Aansluitend werd zij psychiater.

In 1999 begon zij met schilderen en in 2002 met beeldhouwen. Zij is grotendeels autodidact; een aantal jaren volgde zij waardevolle workshops beeldhouwen bij Adriaan Seelen. Sedert 2009 maakt
zij ook art boxes.

De kubistische stroming in de kunstgeschiedenis heeft haar hart gestolen. Invloeden daarvan zijn
onmiskenbaar terug te vinden in haar werk.

Een thema dat regelmatig terugkeert in haar werk is muziek. “Met name de vormen van muziekinstrumenten vind ik mooi en inspirerend. Ze nodigen uit tot verplaatsen en vervormen van lijnen en vlakken, waardoor nieuwe vormen ontstaan, die de herkenning van het oorspronkelijke instrument niet in de weg hoeven te staan. Ik vind het prachtig om daarmee te spelen en kan daar grenzeloos blij van worden”.

Het maken van art boxes of kunstkastjes is een nieuw project, dat nog in ontwikkeling is. “Het intrigerende van zo’n kastje is, dat je een voorwerp of sculptuur in een omgeving kan plaatsen die je zelf ook weer vorm kunt geven. Dat zou dan toch een extra dimensie moeten opleveren. We zullen zien”.

Tenslotte: “de kunst die ik maak, raakt primair mijzelf. Hoe zou het anders kunnen zijn. Als het mij niet tot in het diepst van mijn ziel raakt, zou ik het niet gemaakt kunnen hebben”.

© 2009 Atelier Joke C.M. van der Hulst
Webdevelopment: Weblogika